Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM

Mnenja

K Manci sem prišla zaradi bolečin v vratu, zobu in otekline na desni strani obraza. Že na začetku sem bila sproščena, ker sem res čutila, da mi bo pomagala.

Med samo seanso sem se ravno tako počutila zelo sproščeno in sem skoraj zaspala.

Že takoj po koncu seanse pa sem čutila olajšanje. Tisto noč sem spala celo noč kot top in dopoldan mi je oteklina povsem splahnila in bolečine nisem več čutila in tudi čez cel dan sem imela več energije.

K Manci se zagotovo še vrnem in jo resnično priporočam!

Z Manco sem stopila v stik, ker sem se v življenju znašla na točki, ko se fizično in psihično nisem več počutila v redu. Manca si je zame res vzela čas in mi namenila prostor za pogovor o življenjskih temah; nagovorili pa sva tudi nekaj mojih osebnih stisk. Začutila sem njen individualen pristop in njeno skrb, kar mi je v trenutnem, težkem obdobju (o)krepilo upanje v to, da si lahko opomorem. Všeč mi je, da me je po eni strani z enostavnimi nasveti in vajami usmerila na pot mojega zdravljenja; po drugi strani pa mi dala vedeti, da imam vajeti v svojih rokah in da lahko ogromno še raziščem in storim zase tudi še sama. Vsak izmed nas kdaj rabi podporo in usmeritev in enostavno sem hvaležna, da sta se najini poti srečali 🙂

Ko s človekom navežemo prvi stik, smo zanj nepopisan list. Manca zna prebiti led in začeti vzpostavljati medčloveško bližino, preko katere vodi pot do spremembe in izboljšanja počutja in kvalitete življenja. Pogovor vodi vešče, strokovno in stvarno, pri čemer ji gotovost dajejo prirojeni občutek in poklicne izkušnje delovanja v raznolikih skupinah. Izžareva vedrino, trdnost in srčnost ter posluh tako za odrasle kot tudi mlajše sogovornike.

S terapevtskimi storitvami sem zelo zadovoljna. Z Manco že nekaj časa sodelujeva, posebej takrat ko potrebujem pomoč in terapije mi zelo pomagajo. Npr.:

– Pri psihičnih težavah, se po terapiji odlično počutim. Polna sem energije in pozitivnih misli.

– Pri zvitem gležnju sem po dveh terapijah kot po čudežu brez bolečin stala na nogah in od takrat nimam nobenih težav več.

– Izginile so tudi težave v trebušni votlini, v jetrih in ledvicah, kar so potrdili tudi na UZ.

– Zelo mi je pomagala tudi pri sinusih, tiščanjem v glavi, zobobolu itd.

Skratka terapije mi zelo pomagajo pri vseh težavah. Po njih se odlično počutim ter bi jih priporočila vsem, ki imajo kakršnekoli težave in probleme, saj so odlične tudi kot preventiva.

Manca je prišla k meni zaradi bolečin v peti, ki so me ovirale pri hoji in vsakdanjem počutju. Bilo mi je hudo ker sem bila navajena veliko hodit, potem pa kar naenkrat tako rekoč, nisem mogla stopiti na nogo. Med samo seanso sem zaupala in bila sproščena, kljub temu, da je bila to moja prva izkušnja take vrste. Čutila sem valove energije in začela jokati kar je Manca rekla, da je dober znak. Ob koncu seanse mi je pustila dovolj časa da pridem k sebi in potem sva zaključili.

Po nekaj dnevih je bolečina v celoti izginila in do danes se ni vrnila.

Izbrala sem si paket slišim se. Najprej sva se z Manco pogovarjali o mojih pričakovanjih, željah in potrebah. Potem mi je podrobno in na zelo razumljiv način razložila metode dela in kako bo potekala vodena meditacija. Pri tem je stalno preverjala in prilagajala metode, tako da so bile res personalizirane in ne že vnaprej standardizirane. To mi je bilo zelo pomembno, saj sem čutila, da sem del procesa in da sem tudi sama prispevala v njemu, da sem bila slišana in imela prostor, kjer sem lahko povedala, če mi kakšna metoda ni bila blizu.

Pogovoru je sledila meditacija, kjer sva skupaj raziskovali. Pri tem sem imela aktivno vlogo in stalno podporo Mance, ko sem jo potrebovala. Manca se je stalno in spontano odzivala na moje potrebe in vedno začutila, kdaj sem potrebovala čas v tišini in kdaj sem potrebovala več vodenja. Čeprav je Manca vodila meditacijo, sva jo v resnici vodili skupaj, jaz sem bila namreč tista, ki sem določala koliko časa potrebujem za določeno fazo. Vse skupaj je meditacija trajala dlje časa, kot načrtovano, ravno zato, ker je bila res prilagojena meni.

Po skupni meditaciji je sledila seansa, kjer sem se samo ulegla in sprostila. Ta del je bil zame zelo pomemben, saj sem bila po meditaciji zelo sproščena, ampak hkrati tudi utrujena, saj sem potrebovala veliko fokusa. Sledil je še zadnji pogovor o mojih občutkih in nasveti za naprej, katere je Manca kasneje tudi napisala in mi jih poslala, da se lahko vedno znova vračam k njim.

Zame je bila to zelo pomembna in lepa izkušnja, saj sem se začutila na nekem drugem nivoju in na način, na katerega se do sedaj nisem. Preseglo je moja pričakovanja, saj sem imela veliko dvomov o tem, ali bom uspela vzpostaviti stik s sabo in se slišati, ali bom zdržala cel proces. Meditacija mi je minila izredno hitro, vzpostavila pa sem novo zaupanje vase. Ravno želja po zaupanju vase, je bila eden izmed odločilnih dejavnikov, da sem si izbrala paket slišim se. Skrb zase je nekaj, kar mi ni vedno bilo najbolj enostavno in na čemer še vedno intenzivno delam; je kontinuiran proces. Z vzpostavljanjem stika s sabo in z zaupanjem v prepoznavanje in slišanje lastnih potreb, postane skrb zase pogosto bolj spontana in ne vzame energije že s samim razmišljanjem o tem, ampak omogoča počitek in napolni energijo.

Ta paket bi priporočala vsem, ki jih k njemu povleče, zaradi podobnih razlogov kot mene, ali pa totalno drugačnih, saj je vzpostavljanje stika s sabo pomembna podpora v življenju. Podpora, ki jo lahko pogosto (seveda ne vedno), zagotovimo sami sebi, če se odločimo iti na to pot samo raziskovanja.

Paket je cenovno dostopen večini ljudem, cena pa je še eden izmed mnogih razlogov, zakaj bi ta, ali pa kateri koli drug paket priporočala vsem. Ne namreč zaradi nizke cene same po sebi, ampak zaradi pomena le te. Zaradi zavrnitve elitizacije tako duhovnosti kot različnih oblik psihoterapije in pogovorov. Zavrnitve cen, ki so absurdne in nedostopne večini ljudem, pogosto še posebej tistim, ki bi take oblike podpore najbolj potrebovale_i. Cena ne pove nič o kvaliteti storitve, pove pa veliko o ideološki poziciji osebe, ki ceno določa. 

Jaz sem izbrala eden izmed paketov ODLS in sicer “ljubim se”. Mislim da marsikatera ženska (ali moški) ima na tem področju največ težav in vsa ta socialna omrežja in preurejene slike na njih ne pomagajo. Zato mislim, da je potrebno da si vzamemo čas zase in najdemo nekoga da nam pomaga da se spet vzljubimo, ta nekdo je pa Manca in ta njen paket. Ko sem prišla me je lepo pričakala in pozdravila, vseskozi je bilo sproščeno vzdušje in dobra energija. Po uvodnem spoznavnem klepetu smo prešle na prvi del in sicer pogovor med katerim smo ubesedile izzive s katerimi se srečujem in še marsikaj zraven (veliko tega kar se sploh nisem zavedala da me omejuje). Sledila je vodena meditacija, s katero sem se že prej mučila in mi ni nikakor uspevala ampak z Manco mi je uspelo, ob njenih navodilih sem se čisto sprostila in prvič dejansko meditirala! Na koncu je sledila sproščujoča energijska seansa pri kateri sem samo ležala in se sprostila (najboljši del) in ob koncu katere sem se počutila prav prerojeno. Ko sem zaključila mi je dala še nekaj uporabnih nasvetov za naprej, katerih se bom definitivno držala. Domov sem odšla čisto sproščena in prerojena! Za takšno ceno, ki si jo lahko vsak privošči, ker odneseš res veliko in začneš zaupat vase in v svojo lepoto! Kajiti če se tega zavedamo ali ne, prava lepota izvira od znotraj in mi smo edini ki jo lahko spustimo ven! In mislim da je že skrajni čas da naredimo nekaj zase!

Po pogovoru z Manco sva ugotovili, da je zame najbolj primeren paket LJUBIM SE. Za pomoč pri izbiri sem ji zelo hvaležna, saj sem s tem razrešila stvari, ki so me težile. 

Na začetku mi je Manca zastavila nekaj vprašanj ter mi razložila, kako bova izvedli vodeno meditacijo. Meditacija je bila obarvana z različnimi barvami in občutkom vročine ter prepojena z različnimi čustvi od jeze, žalosti pa do veselja in občutka notranjega miru. Manca se je med meditacijo prilagajala meni in mi dala dovolj časa.
Na koncu sva imeli še seanso med katero sem se sprostila in napolnila s prijetno energijo.
Sledil je še zaključni pogovor in dobila sem nekaj nasvetov za naprej.
Zdi se mi zelo pomembno, da se zazremo vase, si dovolimo občutiti kar zares čutimo ter to sprejmemo. Samo tako lahko spoznamo sebe, se sprejmemo takšne kot smo in smo srečni.
Hvala Manca, da si mi pomagala pri spoznavanju sebe. 

Čeprav sem v svojem življenju imela priložnost spoznati več energijskih metod, je bilo srečanje pri Manci nekaj posebnega.

Med seanso sem se počutila sproščeno in umirjeno.

Čeprav sem imela seanso brez dotika, sem tok energije izrazito občutila. Še posebej ob srcu. Bilo mi je dragoceno, da mi je potem Manca razložila zakaj gre, da se mi je odprla srčna čakra. Prav tako sem hvaležna, da mi je omogočila srečanje s pokojnimi starši.

Ob koncu sem čutila nekakšno posebno olajšanje, kot da bi se mi odvalil kamen od srca. Kot da bi stvari iz podzavesti odšle skozi solze.

Nadvse koristni so mi bili tudi nasveti, ki mi jih je dala (kako se zaščiti ipd.). Dobila sem tudi sol z eteričnimi olji, ki jo nadvse rada uporabljam.

Najbolje, da poskusite kar sami.

Čeprav nisem redna uporabnica tovrstnih storitev, sem se z veseljem prepustila spretnim rokam Mance. Prišla je k nam na dom in ob prijetnem vzdušju, je bila seansa več kot odlična! Všeč mi je bilo ker je bila del seanse tudi kratka masaža stopal z eteričnimi olji, ki jo nadvse priporočam! Ob napornem urniku, otrocih in službi bi takšno energijsko sprostitev potrebovala kar vsak dan 🙂. Na koncu si je vzela čas tudi za mojo radovedno desetletno hčerko in ji naredila hitro seanso.

Z eno besedo… top!

Manca me je očarala in prijetno presenetila s svojo neverjetno čisto in mehko energijo že prvič, ko sem jo spoznala. Prišla je na tečaj reikija s tako milino in željo po tem, da širi to znanje med ljudi, da sem bila sama globoko ganjena. Takoj sva začutili, da naju veže nekaj višjega, nekaj pomembnega, nekaj skupnega in kmalu spoznali, da je to želja hoditi po poti svojega poslanstva in služiti svetlobi. Ko sva z mamo hudo zboleli, je intuitivno začutila, da potrebujeva pomoč in njene energijske terapije so bile posebno doživetje, saj so bile drugačne, kot sem jih poznala do sedaj, veliko globlje, močnejše in čutilo se je, da energija prihaja iz visokih, čistih dimenzij. Pri Manci me vedno znova očarajo tudi njene neverjetne izkušnje in znanja pri njenih mladih letih, lahko bi jim rekla tudi neverjetno velika notranja modrost. Vsekakor je posebna, drugačna ženska, v najboljšem možnem smislu in obisk pri njej toplo priporočam čisto vsakomur.

Kot Društvo Mozaik priporočamo Manco Posega za delo z mladimi in odraslimi, ki se soočajo z različnimi stiskami. Skozi študentsko prakso in prostovoljno delo na našem društvu je izkazala izjemno zavzetost za delo z različnimi skupinami ljudi. Njene izkušnje so obsegale predvsem delo z ženskami, otroki in mladostniki v azilnem domu in v romski skupnosti .

S kolegico sta prvi v azilnem domu uspešno oblikovali in vodili žensko skupino za ženske prosilke za mednarodno zaščito. Prav tako sta vodili skupino za mladostnice in mladostnike in izvajali prostočasne aktivnosti za predšolske otroke.

Manca je izkazala sposobnost za delo v skupni kot tudi pri delu s posameznico ali posameznikom.

Skozi praktično delo se je Manca izkazala kot zanesljiva, zavzeta, energična, empatična in odgovorna. Menimo, da je njeno delo imelo izjemno pozitiven vpliv na ljudi s katerimi je delala. Ne samo, da je ob Manci zmeraj bilo pozitivno vzdušje, temveč do ljudje začutili, da ji lahko zaupajo svoje težave in skrbi. Njena zagovorniška naravnanost do ranljivih oseb je neprecenljiva.

Ana Lilija, socialna delavka aktivna na področju solidarnostnega dela z ljudmi na poti:

Manco sem spoznala v drugem letniku študija, najprej kot osebo s katero sva skupaj opravljali prakso oz. delali prostovoljno, nato pa kot osebo, s katero sem si postala zelo blizu tako strokovno kot osebno. Skupaj sva delali, se učili, reflektirali, prevpraševali in se podpirali. Izkušnja, ki sem jo delila z njo je bila tako pomembna ravno zaradi njene vloge in prisotnosti, zaradi skupnega dela in razvoja, ki ne bi bila niti približno enaka, če ne bi bila ona tista, ki jo je delila z mano.

Manca je čudovita oseba, ki je izredno pomemben del mojega življenja. Je socialna delavka, z ogromnim čutom za človekove pravice in drugimi vrednotami, ki izhajajo iz socialnega dela, kot so družbena pravičnost, anti rasizem, feminizem, boj proti represiji, svoboda gibanja itd. Vse to se kaže v njenem osebnem in strokovnem življenju. Vedno sem vedela, da ji lahko zaupam in povem karkoli, ne da bi me ob tem sodila. V mnogih izzivih in spremembah, skozi katere sem šla v zadnjih letih, je bila njena prisotnost, najbolj prav skozi pogovor, bistvena, da sem danes oseba kakršna sem.

Ljudem bi priporočala pogovor z Manco, ker je izredno prijazna oseba. Vedno pozorno posluša, ne da bi prekinjala ljudi, medtem ko govorijo, ampak jim omogoča varen prostor, kjer lahko prosto izrazijo sebe in svoje občutke. Vse občutke in izkušnje smatra kot pomembne, in jih ne sodi. Manca ne daje nasvetov in govori ljudem, kaj morajo storiti, ampak jih podpira in vodi, da skozi pogovor ljudje najdejo te odgovore v sebi.

Kot mentorica in sodelavka Mance Posega sem bila vedno navdušena nad njenim pristopom k človeku. Skozi praktično delo je namreč izkazala izjemen občutek za razumevanje širšega osebnega in socialnega konteksta vsake posameznice in posameznika. Njen entuziastičen odnos do ljudi je bil vedno spoštljiv, razumevajoč in empatičen. Menim, da je Manca oseba, ki želi in zmore prisluhniti vsakemu človeku in se zanj resnično potruditi ne glede na to, v kako težki stiski se je znašel. Glede na njeno zavzetost in izkušnje menim, da bi v pogovoru z Manco vsakdo lahko našel podporo zase.

Manca Posega, rojena 5.8.1995, je, kot študentka socialnega dela na FSD UL v šolskih letih 2016/17 ter 2017/18, kot prostovoljka sodelovala z Društvom za preventivno delo pri izvajanju skupnostno preventivnega socialnovarstvenega programa »Mladinske delavnice«.

Namen programa je pomagati mladostnikom_cam, da čim bolj uspešno hodijo po poti lastnih psihosocialnih sprememb ter odrastejo v zdrave, avtonomne in zrele osebe – osebe, ki so odgovorne za lastno življenje in so globoko vključene v svoje socialno okolje, družino in šolanje. Glavni namen »Mladinskih delavnic« je tako spodbujanje zdravega, pozitivnega psihosocialnega razvoja mladostnikov in mladostnic.

»Mladinske delavnice« je Manca izvajala redno, tedensko na osnovnih šolah znotraj Mestne občine Ljubljana. V tem času je opravila tudi obvezno 100-urno usposabljanje v okviru katerega je pridobila potrebna znanja in veščine, na podlagi metode lastne izkušnje in izkustvenega učenja.

Pri svojem delu se je izkazala kot zanesljiva, prizadevna, odgovorna in vestna prostovoljka, z veliko mero ustvarjalnosti. Redno se je udeleževala tudi mentorskih sestankov, kjer je odprto delila svoje izkušnje z drugimi prostovoljkami in s tem prispevala k pozitivnemu timskemu duhu skupine. Pri delu z mladostniki in mladostnicami je izkazala redko videno tankočutnost in izjemno empatičnost do posameznikov in posameznic. Glede na to, da je najstništvo lahko zelo vihravo obdobje in je zato delo z najstniki in najstnicami še poseben izziv, je Manca s svojo mirnostjo, preudarnostjo in toplino, znala najti način, kako se jim približati in vzpostaviti z njimi pristen stik in varen prostor zaupanja, kjer so se najstniki in najstnice počutili sproščeno, sprejeto in varno ter na ta način lažje delili svoje izkušnje, misli, morebitne stiske in težave, pa tudi tiste lepe stvari.

Manco Posega tako priporočamo kot izjemno nadarjeno pri delu z mladostniki in mladostnicami ter pri vodenju majhne skupine.

Potrdilo izdajamo na prošnjo Mance Posega.

Manco sem spoznala na Fakulteti za socialno delo, kjer sva bili sošolki. Z začetka si nisva bili najbolj blizu, se pa spomnim, da sem po tiho občudovala njena razmišljanja in predstavitve nalog, ki smo jih imeli pri skupnih predmetih. Kasneje sva si prišli blizu (še danes sem hvaležna za to) in vsakič, ko sva v stiku z navdušenjem poslušam kako mi z žarom v očeh razlaga o svojem delu, svojih projektih, o vsem kar počne, s kakšnimi izzivi se srečuje itd.

Manca je ena izmed tistih oseb za katere me srčno veseli, da je socialna delavka in da dela z ljudmi. Razen tega, da obvlada stroko socialnega dela (ima ogromno znanja) in jo živi je Manca srčna, delovna, empatična, avtentična in ne bo se ustrašila, ne ustavila, ko pridejo na proti izzivi. Predvsem pa (in po mojem mnenju najpomembnejše) Manco doživljam, kot osebo, ki v svojem delu uživa in je posledično v njem tudi zelo uspešna. 

 

Meri Rožac, organizatorka izobraževanj pri Socialni zbornici Slovenije:

Manco sem spoznala v študentskih letih. Sodelovali sva pri pripravi prispevkov in organizaciji dogodkov na mednarodni ravni. Je izjemno pozitivna oseba. Njeni vrlini sta odprtost srca za soljudi in odprtost uma za odkrivanje novega. 

Izjemno cenim Mančine ustvarjalne ideje in zagnanost pri vsem. Spremljata jo dobra volja in pozitivna energija. Ne verjameš? Povabi se k njej na kavo, čaj ali le sproščen klepet. 

Manca, hvaležna sem da te poznam. Upam, da se najini poti še kdaj srečata.

Z Manco sva se prvič srečali na izmenjavi, v Belgiji, kljub temu, da sva obe študirali na Fakulteti za socialno delo v Ljubljani. Spomnim se, kako je izstopala v množici kolegic in kolegov, ki so prihajali z vsega sveta. Ko je Manca spregovorila, podala kakšen argument ali zgolj odgovorila na vprašanje profesorice, smo bili vsi tiho in navdušeno poslušali.

Manca je oseba, ki mi je in vedno bo vzornica, ne zgolj na profesionalni poti pač pa tudi v zasebnem življenju. Razumevanje, empatija, spoštovanje, skromnost…, so le nekatere vrline, ki jih izžareva. Je velika ljubiteljica narave, knjig in čajev. Njena ljubezen do sočloveka, nudenja pomoči in socialnega dela pa je neskončna! 

Manca je sogovornica, ki bo vedno poslušala na temelju spoštovanja. Nikoli ne obsoja, poskuša razumeti situacijo in je usmerjena na rešitve. Pogovor z Manco bi priporočala prav vsakomur, ki ga potrebuje, v primeru kakršne koli definicije problema. Predvsem pa tistim, ki potrebujete, podporo, da vas nekdo sliši ter pomoč pri načrtu “kako naprej”. Prav tako je fantastična pri delu z mladimi! 

Z Manco se poznava že od prvega razreda osnovne šole. Skupaj sva preživeli že ogromno čudovitih in neprecenljivih trenutkov. Je ena mojih najbližjih prijateljic in zelo sem hvaležna da je že toliko let del mojega življenja. Pravi prijatelji pa seveda niso ob tebi samo ko je vse lepo in veselo, ampak tudi v težkih in napornih situacijah. Manca mi je vedno nesebično stala ob strani. Od nekdaj je bila zelo empatična in razumevajoča. Je ena tistih ljudi, ki ne samo dobro posluša ampak res sliši sočloveka. Prepričana sem, da bo na svoji poti pomagala še veliko ljudem, saj to dela iskreno in srčno.