Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM

 

Z na – vdihi so se začela velika in mala odkritja, družbeni premiki, gibanja in zapuščina, ki smo ji lahko še danes priča.

 

Navdih_Manca Posega

Navdih je želja po ustvarjanju nečesa novega ali pa potisk k premetavanju starega.

Je brskanje po potencialih lastnega uma, je domišljija, je moč.

Je vdih življenja, možnosti, prihodnosti.

Je priznanje lastne resnice, je pogled v ogledalo.

In je odločitev, da z njim nekaj naredimo.

Ne vem kako je z vami, ampak sama sem svoje neštete navdihe predolgo potiskala v omaro.

 

Navdih_Manca Posega

Ukvarjala sem se s službo, ki me ni izpolnjevala, magisterijem, ki me je utesnjeval, projekti, ki so mi jemali ogromno časa in energije in življenjem, ki me je na vse načine opominjalo, da ne živim svoje absolutne resnice.

Vse je bilo bolj pomembno kot tisto, kar mi požene kri po žilah in me napolni z življenjsko energijo. Vse je bilo pomembnejše od občutka popolne življenjske radiacije – vsega kar sem. Posledica tega je bila seveda to, da sem se izgubila v »življenjskih obveznostih«, v vsakdanu, v normalizaciji rutine, ki je nisem nikoli zares želela živeti.

 

Točno dva meseca nazaj, sem tako končno odprla omaro in ven vzela vse te neštete navdihe.

Odločila sem se zanje. Odločila sem se zase.

Navdihi so namreč del mene in jaz sem del njih.

Dolgujem jim prostor, čas in pogoje, da se razvijejo. Dolgujem jim vero in zaupanje. Dolgujem si.

Navdih_Manca Posega

Sedaj sem tukaj, vdihujem navdihe in z njimi poskušam nekaj narediti 🙂 . 

Prav tako dobro vem, da je živeti svoje navdihe tudi stvar privilegija. Je stvar finančne varnosti, socialnega kapitala, podpore in vseh teh življenjskih obveznosti in nujnosti, ki sem jih zgoraj naštevala.

Zato mi je pomembno, da slišiš naslednje:

  • Vem, da je včasih nujno, da svoje navdihe potisnemo v omaro. To je naš obrambni mehanizem, ki nam omogoča preživetje. In še dobro, da je temu tako! V redu je, ni se nam treba počutiti krive zato.
  • Je pa pomembno, da kljub vsemu, poskušamo to omaro vsaj kdaj pa kdaj odpreti in svoje navdihe pocrkljati. To pomeni, da si vzamemo čas zase, za vse tisto kar hrani našo biti in nas polni s smislom. To je lahko karkoli, od ustvarjanja, risanja, druženja, kuhanja, premišljevanja, branja, sprehodov, ležanja, opazovanja, srkanja ali prehranjevanja…. Karkoli!
  • Navdihi niso nujno sprememba kariere, izdaja knjige, potovanje … velikokrat se namreč pokažejo kot malenkosti, ki te polnijo, ki te navdajajo z navdušenjem, mirom, upanjem, ki ti kažejo moč in potenciale. In pomembno je, da te malenkosti neguješ, kadarkoli to zmoreš. Naj bo to tvoje gorivo saj si zaslužiš občutiti moč lastnih navdihov in potencialov!
  • Pomembno je tudi, da veš, da ne glede v kakšni situaciji si, obstajajo rešitve, ki bodo počasi gradile tvojo pot do sebe, do življenja v tvoji resnici – tvojega navdiha. Prosim kontaktiraj me tudi, če si v finančni stiski, veliko je namreč brezplačnih storitev, ki so na voljo in z veseljem jih zate zberem in napišem (brezplačno seveda!) 🙂 

 

Kako torej negovati svoje navdihe tudi, ko so še v omari?

  • Zapisuj! Zapisuj svoje ideje, misli, pomisleke, strahove, upanje … Zapisuj jih zase in ne obremenjuj se kako izgleda zapis in ali je slovnično pravilen. Pisanje namreč ni rezervirano samo za talentirane avtorje_ice, sploh pa ne, če pišeš zase!
  • Vzemi si vsaj kakšen trenutek v dnevu in premišljuj o tem kaj te navdihuje… Mogoče preden greš spat ali pa ko si pod tušem, ali pa ko se voziš. Pomagaš si lahko z naslednjimi vprašanji: Kaj je tisto kar me res osrečuje? Kaj si želim početi? Kakšno službo si želim? Kaj lahko storim na poti k temu? Kaj lahko dam sebi in svetu? Kaj mi gre dobro? Začni z malenkostmi kot je recimo: dobro poslušam, dobro kuham, imam okus za modo, glasbo, sem pogumen_na, glasen_na, z lahkoto nastopam, počnem več stvari hkrati, sem organiziran_a, znam šivati, popravljati avte, motorje ipd… Kmalu boš ugotovil_a, da te malenkosti niso malenkosti 😉
  • Bodi nežna_en do sebe! Zaupaj si in času, ki ga imaš.

 

♥ Če si za, lahko tudi skupaj pogledava kako negovati svoje navdihe, potenciale in vse kar te osrečuje in motivira v situaciji v kateri si trenutno!

Napiši mi sporočilo na info@mancaposega.si ali me pokliči na 031 390 027!

Raziskujeva lahko skozi pogovor (v živo ali preko spleta) ali preko druge storitve, ki jo najdeš na moji spletni strani.

Nimaš pojma kaj te navdihuje? Nič zato, vseeno pridi na pogovor in poglejva skupaj! 🙂

! Če pa si oseba, ki svoje navdihe zelo dobro pozna in jih je že predolgo gleda v omari in v sebi veš, da je čas, da pridejo na plano in da zaživiš svojo resnico potem poglej paket DOVOLJ JE!, mogoče te pokliče 😉

Dovolj je_Manca Posega

Vesela bom, če se kaj oglasiš, do takrat pa pogumno vdihuj življenje, vračaj se k navdihom, vračaj se k sebi … Vredno je <3

 

Z vso ljubeznijo,

 

 

Leave a Comment: